Overleg met van Gent 10-2-2017



Wij benadrukken dat dit verslag de perceptie is van de kerngroep Paterstraat d.d. 19-4-2017.

aanwezig Kees, Janus en Thea, Jos van Gent en Lucien Jaakke

Jos van Gent heeft het rapport verkeersoverlast niet gelezen Jaakke wel. Jos van Gent wist niet van het bestaan van een rapport verkeersoverlast en kan er dus ook niks van vinden.
Van Gent heeft laatste maanden geen contact met gemeente gehad. Het laatste gesprek met wethouder van Anker is het laatste contact geweest en is, volgens Jaakke, meer dan een jaar geleden.
De aanleiding voor dat gesprek was dat er allerlei toezeggingen gedaan werden over verplaatsing, maar daar kwam geen goed vervolg op.
Van Gent heeft, via Kublo een vragenlijst bij Niba neergelegd, waar niet op gereageerd werd. Kublo gaf bij de gemeente aan dat ze volop in gesprek waren, wat volgens Jaakke niet zo was. Dat is de aanleiding geweest voor het gesprek met vd Anker. De gemeente zou daarna met Kublo gaan praten. Daarna heeft van Gent niets meer gehoord.
De omzet van van Gent is nu lager als voor de crisis.

Van Gent weet alleen dat de nieuwe locatie Alem in de krant stond, maar weet niet waar precies. De steenfabriek weet ook van niks en moest het ook uit de krant lezen.
Jos vind het raar dat als er een plan gepresenteerd waar partijen in genoemd worden, er geen bericht naar die partijen gaat, zodat ze op zijn minst kunnen meedenken.

Van Gent heeft altijd open gestaan voor 3 opties: blijven zitten, uitkoop of verplaatsen.
Maar alle 3 wordt niet besproken, of tot een bepaald niveau en dan kapt men af. De gemeente moet volgens Jaakke hier een leidende rol in nemen, ook richting Niba en dat doen ze niet.

Nico van Hooijdonk van de gemeente was bij het laatste gesprek van van Gent met de gemeente, hij behartigd al 20 jaar voor de gemeente de zandmeren en gaf Jos van Gent een hand. Jos had hem al die jaren nog nooit gezien, Nico kende Jos niet. Bij vd Anker viel de mond open.

Volgens Jaakke wordt het probleem verplaatst door aanleg van een nieuwe weg. Volgens Jos lukt het niet de mensen hun stukje grond af te nemen, of zal het heel lang duren.
Mijnheer van Eeuwijk, die een hoop oud zeer heeft met de gemeente, heeft een stukje grond in de Geersteeg, die gaat niet verkopen.
Het probleem lost alleen maar op als we daar weg zijn. Jaakke denkt dat de aanleg van een weg duurder is als dat je alletwee de bedrijven verplaatst.

3e optie is uitkopen, je kunt je met die zak met geld dan ergens in kopen.
Jaakke raadt ons aan te  blijven lobbyen bij de gemeente, in die zin dat de kern ligt bij de aanwezigheid van die 2 zandbedrijven. En dat dat deel van het dossier gewoon verzandt is.
Jos zit er al 30 jaar en al 25 jaar lopen er mensen met ideeën.

Als dadelijk de aanvoer van het bedrijf verslechterd danwel geblokkeerd wordt, dan gaat van Gent zich ook verzetten.

Als er klanten van van Gent zich qua rijgedrag misdragen in de Paterstraat kunnen we Jos van Gent daarop aanspreken, die zal het desbetreffende bedrijf daarop aanspreken.

van Gent heeft in de afgelopen jaren tussen de 50 en 100.000 euro uitgeven om plannen te bekijken, mee te denken, plannen mee te maken, hij probeert dus echt wel om mee te werken.

Jaakke is best bereid om in te spreken in de raadsvergadering van volgende week. Jaakke komt er op terug.
Volgens Jaakke is het aan de raad: als die raad er niets mee doet dan dat er weer zo'n wollig besluit komt van: college gaat u er eens wat mee doen, dan houdt het op.